40 מעל 40
logo
יעקב נחמיאס
מנכ"ל | Future Meat

פרופסור יעקב נחמיאס הוא בעל תואר ראשון בטכניון בהצטיינות, והשלים את הדוקטורט שלו באוניברסיטת מינסוטה. לאחר התמחות בבית הספר לרפואה של הרווארד, שירת כחבר סגל במימון פרס יוקרתי של המכון הלאומי לבריאות של ארצות הברית.

לאחר שובו לארץ בשנת 2009, הקים את מרכז גראס לביו-הנדסה באוניברסיטה העברית שבירשולים, וייסד את התוכנית הישראלית ליזמות בהנדסה ביו-רפואית. פרופ' נחמיאס הוא חבר במכון היוקרתי להנדסה ביולוגית ורפואית בארצות הברית (AIMBE) ובאקדמיה הבריטית המלכותית לרפואה (RSM).
נחמיאס הוא יזם סדרתי, כאשר אחת הטכנולוגיות המעניינות ביותר אשר פיתח היא טכנולוגיית הדפסת תאים. טכנולוגיה זו מאפשרת יצירה של בשר עוף ובקר מתורבת.
במסגרת עבודתו בתחום הנדסת הרקמות, זכה בפרס רפפורט למחקר ביו-רפואי, פרס קיי לחדשנות, והיה למדען הראשון מחוץ לבריטניה שזכה בפרס Rosetrees למחקר בינתחומי בשנת 2017. כמו כן, פיתח טכנולוגיה המחליפה את הצורך בניסויים בבע"ח בעת פיתוח תרופות, אשר מוסחרה לחברת Tissue Dynamics.

בשנת 2018 הקים נחמיאס את Future Meat, אשר פיתוחה מתבסס על נטילת תאי גזע מהחי – בתהליך שאינו גורם סבל לחיה – ואז גידולם בביו-ריאקטור. התאים הופכים לתאי שריר ולתאי שומן והם למעשה אינסופיים, כלומר, אחרי הדגימה הראשונית של התאים ניתן לשכפל אותם שוב ושוב מבלי להשתמש בחיות אחרות. החברה שמה לעצמה למטרה להגיע למחיר של 5-10 דולר לקילוגרם בשר תוך שנתיים, ובסבב הגיוס האחרון של החברה השתתפה לא אחרת מאשר ענקית הבשר האמריקאית Tyson Foods.

 

צילום: האוניברסיטה העברית

שיתוף
מי עוד ברשימה?